新加坡小学二年级英语试卷PRACTICE 2

免费下载全册

PRACTICE 2

Vocabulary (20 marks)

Choose the most suitable answer and write its number in the brackets provided. (20*1=20 marks)

 

新加坡小学二年级英语试卷PRACTICE 2

( ) 1. Put on your __________. The sun is shining

       brightly.

       A. cap           B. hat

       C. umbrella      D. helmet

( ) 2. The puppy is hiding in its ____________.

       A. burrow       B. kennel       C. hutch          D. hut

( ) 3. The ___________ of thunder frightened the children.

       A. rumbling     B. crying       C. shouting       D. screaming

( ) 4. Don't __________ your teacher as she is busy.

       A. disturb      B. attract      C. help           D. assist

新加坡小学二年级英语试卷PRACTICE 2

( ) 5. Donald took a __________ to school.

       A. bus           B. lorry

       C. truck         D. train

( ) 6. She was really __________ to have survived the crash.

       A. silly        B. lucky        C. foolish        D. silly

( ) 7. This pen is too __________. I cannot afford it.

       A. cheap        B. expensive    C. tiny           D. huge 

新加坡小学二年级英语试卷PRACTICE 2

( ) 8. The elephant has two white ____________.

       A. trunks         B. tusks

       C. sticks         D. wands

新加坡小学二年级英语试卷PRACTICE 2

( ) 9. Some people believe in the existence of flying

       ___________.

       A. saucers        B. plates

       C. bowls          D. trays

新加坡小学二年级英语试卷PRACTICE 2

( ) 10. Lily enjoys ___________.

        A. papers        B. beads

        C. cards         D. chess

( ) 11. It is dangerous to cycle on a _________ road.

        A. quiet       B. busy         C. vacant         D. big

( ) 12. Stop building __________ in the air, Shela!

        A. bungalows   B. flats        C. castles        D. squatters

新加坡小学二年级英语试卷PRACTICE 2

( ) 13. Father bought me a ___________ that speaks

        Mandarin.

        A. sparrow       B. nestling

        C. parrot        D. swallow

( ) 14. Pauline struts like a ___________.

        A. piglet      B. leopard      C. monkey         D. peacock

新加坡小学二年级英语试卷PRACTICE 2

( ) 15. Larry won a __________ in the swimming meet.

        A. cup           B. trophy

        C. kettle        D. bottle

( ) 16. The sky is getting __________. It may rain soon.

        A. fair        B. dark         C. clear          D. foggy

( ) 17. The rabbits __________ in the ground.

        A. burrow      B. drift        C. swim           D. pull

( ) 18. Water becomes ice when __________.

        A. frozen      B. melted       C. boiled         D. hot

( ) 19. The snake __________ to the music of the flute.

        A. changed     B. leaped       C. ran            D. swayed

( ) 20. A/An _________ measures the temperature of objects.

        A. oven        B. flask        C. thermometer    D. tropical

 

 

Grammar (30 marks)

Underline the correct word in each of the brackets. (14*1=14 marks)

 

21. Minah has ( order, orders, ordered ) a plate of noodles.

22. The handbag was ( find, finds, found ) under the table.

23. 'Wayangs' are operas ( perform, performs, performed ) on stage in open fields.

24. The cat ( catch, catches, caught ) the rat which ran too slowly.

25. Bees ( live, lives, living ) together in colonies.

26. The birds ( on, at, into ) the branches are chirping merrily.

27. This is Kaiming's first ( offend, offended, offence ).

28. Rodney has ( drink, drank, druck ) all the milk in the bottle.

29. Veloo has a large collection ( on, of, in ) stamps.

30. Mother was ( please, pleases, pleased ) with Deliang's progress.

31. I need ( any, many, some ) thread to make a doll.

32. He has ( improve, improves, improved ) in his English over the past months.

33. It ( pained, pain, paining ) Charles to see Ken suffering.

34. ( Why, How, What ) is Justin grinning?

Rearrange the words to form correct sentences and end each sentence with a full-stop. (8*2 = marks)

 

35. enjoyed    show     The children      the      watching     interesting 

    ______________________________________________________________________

    ______________________________________________________________________

36. have   one  the  You  can   pen   blue   either  the  or    red

    ______________________________________________________________________

    ______________________________________________________________________

37. her    looks    in    Rant      lovely     gown      new

    ______________________________________________________________________

    ______________________________________________________________________

38. is     at      Kelly      jokes    laughing      Jasmine's

    ______________________________________________________________________

    ______________________________________________________________________

39. are     their parents     gate      The boys     meeting   at   the    school

    ______________________________________________________________________

    ______________________________________________________________________

40. is     bird       a       the      graceful      swan

    ______________________________________________________________________

    ______________________________________________________________________

41. the    too     are       hands     big     my     gloves     for

    ______________________________________________________________________

    ______________________________________________________________________

42. whistles    is    he     Tom      happy      when

    ______________________________________________________________________

    ______________________________________________________________________

 

Vocabulary Cloze (10 marks)

Fill in the blanks with the correct words from the box.

 

closer

ferocious

get

sure

beautifully

enjoyed

growl

panics

waiting

uncomfortable

 

     Catherine is standing outside a (43) __________ decorated house. She is (44) __________ for the owner to (45) __________ the keys. She feels (46) __________ with only a gate separating her from the (47) _________ dog. She has (48) ________ asking people for donations for the aged. She is not so (49) _________ now. The dog is moving (50) __________ to the unlocked gate. He gives a fierce (51) _________. Catherine (52) ___________ and takes to her heels.

 

Comprehension MCQ (10 marks)

Read the passage carefully. Then choose the correct answer and write its number (A,B,C or D) in the brackets.

 

      Last Sunday, Lindy and her family  went to the East Coast Park. They went there early in the morning as Mr Lim wanted to have a morning jog. The family jogged for one hour before they  proceeded to do their favourite activity. They liked to cycle and enjoyed the breeze. While they cycled, they chatted and admired the beautiful scenery. After that, Lindy pestered her parents to skate with her. Eventually, Mr and Mrs Lim agreed reluctantly. They did not like that activity as they felt they were too old for it. They skated for an hour and felt tired and hungry. As they had not eaten pizza for a long time, they had their meal at the nearby pizza restaurant.

 

( ) 53. Lindy and her family went to the East Coast Park early in the morning as

        ___________.

       A. it was a Sunday

        B. it was less crowded in the early morning

        C. Mr Lim wanted to have a jog

        D. Lindy wanted to roller-blade 

( ) 54. ___________ is their favourite activity.

        A. Jogging         B. Cycling         C. Eating         D. Skating

( ) 55. Mr and Mrs Lim are ___________.

        A. friends                            B. neighbours     

        C. Lindy's grandparents               D. Lindy's parents

( ) 56. Lindy's parents did not like to skate because ___________. 

        A. they did not know how to do it

        B. it was not fun

        C. they thought the sport was not for people their age

        D. it was a tiring sport

( ) 57. They had lunch at the pizza resturant because ___________.

        A. they were hungry 

        B. they were tired

        C. it was lunch time

        D. they had not eaten pizza for a long time

 

Comprehension OE (10 marks)

Read the passage carefully and answer the questions that follow.

Hai Raya Puasa is a Muslim festival. It is celebrated to mark the end of Ramadan, the month of fasting. During the fasting period, Muslims do not eat or drink from sunrise to sunset. They break their fast daily by praying in the evening. The Muslims will buy various kinds of goodies for the children a week or two before the festival. On the eve of Hari Raya, they prepare food which is for feasting together with their Muslim friends and relatives. This shows clearly their working spirit ('gotong royong').

Their specialties such as 'satay' and 'ketupat' are very popular among non-Muslims too. The Muslims attend mosque services in their new clothes on Hari Raya. Visting relatives and friends is another customary practive. The Muslims also invite their friends of other races to their homes where many delicacies are served on this special occasion.

 

58. What is the purpose of Hari Raya Puasa?

    _______________________________________________________________________

59. How do the Muslims break their fast every day?

    _______________________________________________________________________

60. What do Muslims do a week or two before  the festival?

    _______________________________________________________________________

61. What is the meaning of 'gotong royong'?

    _______________________________________________________________________

62. Give another customary practice besides visitations on the day of Hari Raya.

    _______________________________________________________________________

 

Guided Writing (20 marks)

Write a story based on the pictures below. You may use the words and phrases in the box.

Mother's Day

 

新加坡小学二年级英语试卷PRACTICE 2

 

lovely cards 

pocket money

bakery

favourite cake

movie treat

pleased

   

    ____________________________________________________________________________

    ____________________________________________________________________________

    ____________________________________________________________________________

    ____________________________________________________________________________

    ____________________________________________________________________________

    ____________________________________________________________________________

    ____________________________________________________________________________

    ____________________________________________________________________________

    ____________________________________________________________________________

 

ANSWERS

Primary 2 English

Practice 2

 

1.A

5.A

9.A

13.C

17.A

2.B

6.B

10.D

14.D

18.A

3.A

7.B

11.B

15.B

19.D

4.A

8.B

12.C

16.B

20.C

 

21.ordered

22.found

23.performed

24.caught

25.live

26.on

27.offence

28.drunk

29.of

30.pleased

31.some

32.improve

33.pained

34.Why

 

35. The children enjoyed watching the interesting show.

36. You can have either the blue pen or the red one.

37. Rani looks lovely in her new gown.

38. Kelly is laughing at Jasmine's jokes.

39. The boys are meeting their parents at the school gate.

40. The swan is a graceful bird.

41. The gloves are too big for my hands.

42. Tom whistles when he is happy.

 

43. beautifully

44. waiting

45. get

46. uncomfortable

47. ferocious

48. enjoyed

49. sure

50. closer

51. growl

52. panics

 

53. C

54. B

55. D

56. C

57. D

 

58. Hari Raya Puasa is celebrated to mark the end of the month of fasting.

59. They break their fast daily by praying in the evening.

60. They buy different types of goodies for the children.

61. It means the spirit of working together.

62. The Muslims attend mosque services in their new clothes.